Tehnica secreta de memorare rapida – Get Smart

Ma bucur mereu sa aflu ca exista oameni mai ciudati decat magicienii.

Daca stam si ne gandim, care om normal sta ore intregi sa invarta carti de joc in fata oglinzii sau sa exerseze o miscare care atunci e bine facuta cand nu o vede nimeni?
Din fericire sunt si alti oameni care nu au o viata:). De exemplu sa il luam pe Andi Bell, campion mondial la memorat. El se relaxeaza memorand 10 pachete de carti de joc, adica 520 de carti de joc amestecate, dupa care le insira. Cu asta sigur poti agata fete foarte usor :). Doar ganditi-va: a 23 a carte?: dama de inima neagra, 356?: 2 de diamant si tot asa..
Totusi va ganditi cum este posibil asa ceva? Si ce cauta acest lucru pe Magic Zone? Este destul de simplu. Sunt multe numere de magie care se bazeaza pe diferite tehnici care ofera iluzia ca magicianul a memorat tot pachetul in cateva secunde:). Cu toate acestea chiar exista si numere care se bazeaza pe retinerea intregului pachet, numere formidabile care uimesc si magicienii.

Video-ul contine o bucata dintr-un documentar mai mare, creat de BBC, numit „Get Smart” si ne dezvaluie cateva din tehnicile utilizate de Andi Bell.
Andi nu e un savant, ci doar un tip care si-a atrenat foarte bine creierul si e capabil sa retina si sa codifice informatii in creier foarte rapid utilizant tehnici avansate de memorare.
Incercati si voi, sigur va va ajuta la scoala, facultate sau la servici. 🙂


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s