Interviu Robertino

Din fericire si domnul Robertino a fost foarte deschis in ceea ce priveste interviul pentru Magic Zone si iata asa a devenit cel de-al doilea magician care ni s-a destainuit.

interviu robertino

1. De unde a inceput totul?
Totul a inceput in scoala generala cand colegul de banca mi-a aratat un truc, mi-a pus o carte oarecare sub palma, iar aceasta s-a transformat in cartea aleasa de mine. Atunci s-a declansat acel click. Era pentru prima oara cand traiam o astfel de experienta, experienta magica pe care am vrut apoi s-o impartasesc si eu altora.

2. De cati ani practicati magia?
Practicam deja de ceva timp ca amator , dar primul atestat l-am obtinut in 1994 in fata unei comisii de atestare la Circul de Stat .

3. Care au fost momentele cheie in cariera magica?
1992 – cand prietenul meu, magicianul Ovidiu m-a initiat in tainele magiei de scena;
1994 – am intalnit-o pe partenera mea Claudia Stroe si am inceput sa realizam impreuna  spectacole de magie, spectacole pe care le-am prezentat in tara si strainatate;
2009 – dupa o lunga perioada de studiu am lansat un nou concept de spectacol Magic Bubble Show.

4. Care a fost cea mai amuzanta intamplare pe scena?
Dupa parerea mea, cred ca la fiecare spectacol se intampla ceva amuzant daca nu pe scena cel putin in culise. Un moment haios a fost acela cand la un spectacol  pentru un public de 3-5 ani, printre multe efecte am facut si snowstorm. In acel moment toti copii  au navalit pe scena sa adune bucatile de confetti si pana cand nu le-au strans pe toate nu am reusit sa continuam spectacolul.

5. Numarul de magie/iluzia de care sunteti cel mai mandru?
De-a lungul carierei am cochetat cu aproape toate ramurile magiei de la manipulatie, iluzii, mentalism, shock magic, close-up  etc.,  dar cred ca cel mai mult sunt atras de Dove Act.

6. Care au fost primele numere de magie invatate?
Evident ca am inceput cu trucuri  de carti, monede, tigari, bile, diverse manipulatii, dar prima rutina completa  a fost o manipulatie de bile si esarfe, un numar care exista si la ora actuala in repertoriul meu.

7. Cine v-a inspirat cel mai mult din lumea magiei?
David Copperfield, Juan Tamariz, Lance Burton, Shimada, Tommy Wonder si lista continua cu New generation … Este foarte important ca noi, magicienii sa comunicam si sa ne inspiram unul pe altul,  dar sa nu ne copiem … sa venim cu idei noi si originale.

8. Care a fost cel mai emotionant moment?
Scena creeaza emotii, orice intalnire cu publicul este o noua provocare ….

9. Ce parere aveti de noua generatie de magicieni?
Am vazut in Romania  multi tineri talentati si cu siguranta in viitorul apropiat ne vor putea reprezenta in concursuri internationale si de ce nu poate o sa avem si noi un castigator de FISM …dar ca orice performanta, aceasta  implica munca, disciplina, respect si mult talent.

10. Ce parere aveti de modul in care a evoluat magia cu toata tehnologia din ziua de astazi? Credeti ca este un lucru bun sau rau?
Am inceput sa cochetez cu aceasta arta intr-un moment in care in Romania nu exista accesul la informatie sau magazine de specialitate, recuzita trebuia sa mi-o confectionez singur …nu vreti sa stiti cum arata un Thumb Tip facut de mine. Magia a evoluat odata cu tehnologia. Orice noutate in domeniu este binevenita, dar sa nu confundam tehnologia cu indemanarea. Important este sa stim cum sa le combinam si sa creem efectul magic.

Vă mulţumim mult pentru timpul acordat!
Echipa Magic Zone!

Asteptam cu nerabdare sa va dezvaluim cat de curand numele urmatorului magician care a raspuns solicitarii noastre!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s