Celeste Evans – legenda a magiei (Part I)

1951CelesteCeleste Evans este o legenda vie a magiei si asa se face ca ea insasi se descrie ca o „relicva de muzeu”.
A fost printre primele femei care au uimit in lumea magiei si cea mai de succes femeie magician din istorie, fapt dovedit prin turneele mondiale din anii `60 literalmente create pentru familii regale si nu numai.
Acum s-a retras si recent a acordat un interviu din care am reusit sa obtin informatii interesante.

Din multe puncte de vedere, anul 1957 a fost pentru Celeste Evans anul lansarii. Acesta a fost anul in care a avut prima aparitie la televizor in cadrul show-ului Circus Times, unde a lasat o impresie puternica prin aparitie, atitudine si mai ales prin tehnica. In urma acestei aparitii, Celeste a fost mentionata in revista Genii, iar o fotografie a ei a fost chiar publicata in The Linking Ring.
Mai tarziu, in acelasi an, telespectatorii au avut ocazia sa o vada pe Celeste intr-un numar de evadare, mai exact ea a reusit sa iasa dintr-un straight jacket in timp record. Acest numar i-a asigurat un loc bine meritat pe coperta editiei din august a revistei Genii alaturi de un titlu sonor: „Celeste Evans a ajuns in lumea magiei!”

Vi-am povestit deja multe despre Celeste Evans, dar inca nu vi-am spus mai nimic despre Margaret Ruth Stewart Evans. Acesta este numele real al legendei noastre, care s-a nascut la data de 31 decembrie 1931 in Canada.
In autobiografia ei, „I can still see me”, Ruth sau Ruthie, cum o numeau apropiatii, ne dezvaluie ca la varsta de 9 ani ea stia deja ce va face cand va fi mare.
Odata, in timp ce se plimba pe plaja, a vazut doi frati gemeni, Don si Ron Cornett care faceau magie cu cateva esarfe. „In timp ce aruncau esarfele prin aer pe acestea aparea in mod magic un nod” isi reaminteste Celeste.
Acesta a fost momentul cand tanara Ruthie a fost vrajita. S-a dus repede la cei doi baieti dornica sa afle cum au reusit sa faca acea magie, dar raspunsul dat de cei doi frati a fost unul destul de devastator pentru ea.
Nu doar ca au refuzat sa dezvaluie secretul, dar au si necajit-o spunandu-i ca nici daca ar afla cum se face ea tot nu ar fi capabila sa devina un magician deoarece e fata!
Tanara Ruthie a fost atat de indignata de cele auzite ca in acel moment si-a jurat ca va deveni un renumit magician si v-a afla secretul acelui numar cu esarfe indiferent cat de greu va fi!
S-a tinut de promisiune si a devenit un mare mare magician si chiar a reusit sa invete acel numar….i-a luat 10 ani….si timp de multi multi ani a folosit acel numar in deschiderea tuturor spectacolelor.

cevans2Tot din cartea ei putem afla mai multe despre cum a invatat magia. A fost foarte atrasa de magia cu carti si ne dezvaluie ca avea un singur pachet, pe care uneori chiar ajungea sa il spele si sa il dea cu pudra pentru a putea exersa cat mai mult, neavand bani pentru altele. A continuat sa studieze singura pana cand a primit o oferta de lucru in Vancouver ca stenograf. Aflata intr-un oras mai mare a avut acces pentru prima data la un shop de magie si desigur la cateva sfaturi valoroase in ceea ce priveste dexteritatea venite tocmai de la detinatorul magazinului, Jon Kirby.

Deasemenea a avut ocazia sa cunoasca si alti magicieni, dar cu toate acestea nu avea dreptul sa ia parte la clubul local al magicienilor deoarece era destinat numai barbatilor. Nici acest fapt nu a impiedicat-o sa isi vada visul devenind realitate. A decis sa munceasca si mai mult si totodata a venit momentul in care a hotarat sa isi schimbe numele in Celeste, un nume mult  mai sonor si mai impresionant decat Ruth.
In scurt timp a primit o oferta de a face un turneu in Asia, acesta fiind doar unul din multe altele care au urmat.

Dupa cu  vedeti sunt foarte multe de spus despre aceasta legenda a magiei asa ca voi reveni cu mai multe informatii intr-un nou articol.

Pana atunci puteti afla mai multe informatii despre superba Celeste Evans de pe website-ul ei: www.celesteevansmagic.com.

Iata si un video cu numarul de evadare din cadrul emisiunii TV „To Tell The Truth”:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s