Sibiu Magic Weekend

18-19 octombrie, Sibiu…  6 magicieni și un hipnotist

Evenimentul născut din colaborarea primăriei municipiului Sibiu și firma Idea 4 Events a adus laolaltă unii din cei mai cunoscuți magicieni din țară pentru două zile în care cetățenii sibieni au fost încântați și surprinși perpetuu atât pe stradă, prin cele două piețe, dar și în cadrul unui spectacol de scenă.

Am luat parte la acest eveniment ca magician – și am să recunosc cu drag ca mi-a priit experiența.  Am ajuns joi și m-am întâlnit cu Răzvan – organizatorul evenimentului – și cu Ionuț – cunoscut drept trei de treflă. După cazare și o masă bună, am fost invitați într-un pub sa oferim câteva momente de magie. Aici am avut prima șansa să interacționăm cu publicul sibian, care se anunța cooperativ și deschis la astfel de pățanii. A doua zi am dat un interviu matinal care a permis o cooperare – combinând astfel un efect de-al lui Ionuț cu un efect de-al meu într-unul singur, un pic mai complicat. Am ajuns să întâlnim și alți magicieni pe urmă, primul fiind Iulian Doda. Ca de obicei, mania noastră s-a manifestat pe principiul „hai să-ți arăt un truc”, asa că după câteva cărți în telefon și portofele în flăcări am pornit spre punctul de întâlnire din Piața Mare.

Am început să facem efecte pe stradă acompaniați de zâmbete și de o cameră de filmat HD care, alături de un fotograf, imortaliza reacțiile publicului plăcut surprins de astfel de demonstrații. După ceva vreme au apărut și hipnotistul – Cosmin Iacobeț – și încă doi magicieni: MX și Verdini. Am continuat seria de efecte de magie stradale, acompaniați de data asta și de hipnoză, iar după ceva vreme am pornit spre sala de spectacol.

Aici l-am intalnit si pe Mydas si astfel pachetul era complet. Spectacolul a durat două ore și a rupt ropote de aplauze de la o sala plina la refuz. Au fost trei spectacole – cel al lui Verdini, cel al lui Cosmin, și cel al lui Mydas, toate prezentând personalitatea celor trei și modul lor de interacțiune cu publicul prin efectele de magie și de hipnoză antrenate de aceștia. Condimentat cu multe glume si cu o doză considerabilă de surprize, momentele de pe scenă i-au încântat atât pe cei mici, dar și pe cei mari, lăsându-le, sperăm noi, o amintire frumoasă.

În aceeași seară, magia a continuat să surprindă clienții localului în care ne-am retras după spectacol, pe urmă s-a domolit doar pentru a fi reluată pe străzile orașului a doua zi, la fel de energică ca până atunci.

Cel mai frumos lucru însă la toată experiența de aici a fost întărirea sau chiar formarea de noi legături în cadrul comunității de magicieni prin momentele de magie în care cooperam mai multi, sau prin schimbul de mici secrete de manipulare, sau poate chiar doar prin povești nocturne despre Asimov.

Cu siguranță însă că evenimentul ne va rămâne și nouă magicienilor în minte și nu doar celor surprinși pe străzile din Sibiu.

 

Mai multe detalii, poze si clipuri pe pagina de facebook a evenimentului >> aici <<

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s